Nepečená ořechová srdíčka

Recept na nepečené vánoční cukroví. Srdíčka slepovaná povidly a dozdobená čokoládovou polevou s cukrovými kuličkami.


4.113x
60 min

Postup přípravy

Piškoty a vlašské ořechy umeleme společně najemno. Sušené švestky nakrájíme na malé kousky, zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Poté rum slijeme. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.

Do mísy vsypeme piškoty s ořechy, přidáme povidla, nastrouhanou citronovou kůru, švestky, máslo a cukr. Vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme v lednici ztuhnout.

Ztuhlou hmotu po vyndání z lednice znovu propracujeme a na válu, který jsme posypali moučkovým cukrem, vyválíme plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek tvoříme srdíčka, která rozložíme na tác vyložený alobalem či pečícím papírem. Ořechová srdíčka necháme v chladu znovu ztuhnout.

Povidla necháme při pokojové teplotě povolit. Nepečená ořechová srdíčka slepujeme po dvou k sobě. Každé srdíčko na závěr potřeme čokoládovou polevou a libovolně dozdobíme cukrovými kuličkami apod.

Nepečená ořechová srdíčka uchováváme v chladu a podáváme na vánočním tácku s ostatním cukrovím.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečená ořechová srdíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty