Jednoduchý recept na chutné risotto s houbami a parmazánem.
Hodnocení
5.0
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý barevný pepř
Podle potřeby
Máslo2 lžíce
Ostatní
Parmazán50 g
Mascarpone250 g
Zeleninový vývar500 ml
Bílé suché víno100 ml
Jarní cibulka2 ks
Houby čerstvé500 g
Rýže kulatozrnná250 g
Na ozdobu
Parmazán
Postup přípravy
Mix čerstvých očištěných hub nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Na másle orestujeme houby a po chvilce podlijeme vínem, které necháme vypařit. Přidáme rýži, podlijeme trochou vývaru a za stálého míchání při nízké teplotě vaříme do změknutí. Těsně před koncem vaření přidáme mascarpone, nakrájenou cibulku a parmazán. Dobře a důkladně promícháme. Houbové rizoto ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a hrnec ještě na 3 minuty přikryjeme.
Nenáročné rizoto s houbami rozdělíme do mističek a ozdobíme hoblinkami parmazánu. Nenáročné risotto s houbami podáváme jako hlavní chod dobře teplé.