Opravdu ty nejchutnější obrácené řízky. Trik spočívá v hořčici, která maso dokonale zvláční a zjemní, takže chutnají opravdu dokonale!
Hodnocení
4.1
/ 5 (175x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Francouzská hořčice1 kelímek
Pepř
Vepřový řízek4 ks
Na obalení
Vejce2 ks
Strouhanka
Podle potřeby
Rostlinný olej na smažení
Postup přípravy
Vepřové řízky omyjeme, osušíme a naklepeme lehce z obou stran. Z obou stran také osolíme a opepříme a následně hustě potřeme hořčicí a zakapeme lehce olejem (cca 1 lžička na 1 řízek). Necháme 10 - 20 minut uležet v chladu.
Takto připravené řízky obalujeme ve strouhance, kterou dlaněmi vtlačujeme do masa. Poté řízky ponoříme z obou stran do rozšlehaného a lehce osoleného vejce a ihned smažíme pozvolna v rozpáleném oleji dozlatova.
Ideální přílohou k lahodným obráceným řízkům jsou vařené brambory s máslem a petrželkou. Nesmí chybět čerstvá a na měsíčky nakrájená rajčata.
My je v kuchyni po osmažení ukládáme do pekáče , na každý dáme trochu hořčice , trochu kečupu , hrstičku uzeného nakrájeného na kostičky , zasypeme pórkem , sterilovanou paprikou , navrch vše hojně zasypeme cibulí ,vložíme do trouby a zapečeme . To je teprv dobrota !!
krasny.dan
Děkuji za reakce.
Jsem ráda, že vám chutnalo. Znám variantu se zapečením v troubě, ale sama ji nedělám. Pro mě osobně je řízek nejlepší, když ho z pánve dáte rovnou na talíř a je krásně nadýchaný a křupavý, tomu se prostě nedá odolat. Takže u nás by řízky cestu z pánve do trouby rozhodně nepřežily ;-) Ale rozhodně je to možnost, děkuji za připomínku.
:)
Super jídlo, jen pro nováčky je vhodné ještě napsat, ať to dají 30 minut do teplé trouby...
obrácené řízky
Opravdu vynikající dík za ně.
kakabusrobik
obrácené řízky
vynikající.Po usmažení jsem je dala na chvíli zapéct do trouby s cibulí a zelenou paprikou.