Naše výborná česnečka

Každá hospodyňka vaří tuto polévku asi trochu jinak. Nabízím recept na česnečku, která se vaří u nás doma.


3.4183x
45 min
12×

Postup přípravy

Starší chléb nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme na pánvi dozlatova na troše oleje nebo másla. Opékáme za stálého míchání, téměř za sucha.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmažíme růžovou jíšku. Necháme ji vychladnout.

Brambory a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme do 2 litrů osolené vody. Do vody prolisujeme i všechny stroužky česneku, přidáme špetku kmínu a dáme vařit. Vaříme dokud brambory nezměknou.Když už jsou téměř měkké, odebereme do hrnku trochu horkého vývaru a rozpustíme v něm kostku masoxu. Pak masový vývar nalijeme zpátky do hrnce a dovaříme s brambory.

Do polévky vmícháme vychladlou jíšku, krátce povaříme. Nakonec do česnečky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.Česnečku opepříme, dochutíme majoránkou, případně můžeme přidat i trochu polévkového koření maggi.

Česnečku podáváme horkou, sypeme do ní osmažené kousky chleba.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naše výborná česnečka

Zpět na recept