Naložené zelí jako příloha

Když si dá člověk trochu práce a kysané zelí trochu doškolí, je pak výborné - takhle to dělala moje babička.


5.020x
45 min
5×

Postup přípravy

Zelí na začátku ochutnáme. Pokud je kyselé moc, nebojíme se a vypereme ho v čisté vodě.

Pak jej dáme do kastrolku, zalijeme větší naběračkou horké vody a přidáme k němu trochu kmínu, soli, lžičku sádla a necháme vařit asi 1/2 hodiny.

Zatímco se zelí vaří, uděláme si zápražku - na 2 lžičkách sádla necháme zpěnit drobně nakrájenou cibulku, až začne zlátnout (ale jen začne), zasypeme vrchovatou lžičkou polohrubé mouky a uděláme cibulovou jíšku. Tu do zelí dáme zavařit a vaříme ještě dalších 10 minut.

Naložené zelí podáváme jako přílohu, jak jsme v české kuchyni zvyklí.
user-icon

autor Saille


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naložené zelí jako příloha

Zpět na recept