Nakládaný zázvor

Nakládaný zázvor je součástí japonského národního pokrmu sushi. Vy ho můžete použít dle vaší fantazie.


4.744x
10 min
3×

Postup přípravy

Zázvor navlhčíme hadříkem, vložíme jej do misky a posypeme solí. Necháme stát 24 hodin. V malém hrnci smícháme rýžový ocet, 125 ml vody a cukrem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Do zavařovací sklenice přidáme zázvor (vcelku pokud možno) a zalijeme připravenou směsí. Takto necháme 7 dní odležet, zázvor bude růžovět. Nakládaný zázvor nakrájíme na ultra tenké plátky a podáváme se sushi nebo pokrmy dle vašeho výběru.
user-icon

autor Kacka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nakládaný zázvor

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena