Nakládaný zázvor

Nakládaný zázvor je součástí japonského národního pokrmu sushi. Vy ho můžete použít dle vaší fantazie.


4.744x
10 min
3×

Postup přípravy

Zázvor navlhčíme hadříkem, vložíme jej do misky a posypeme solí. Necháme stát 24 hodin.

V malém hrnci smícháme rýžový ocet, 125 ml vody a cukrem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.

Do zavařovací sklenice přidáme zázvor (vcelku pokud možno) a zalijeme připravenou směsí. Takto necháme 7 dní odležet, zázvor bude růžovět.

Nakládaný zázvor nakrájíme na ultra tenké plátky a podáváme se sushi nebo pokrmy dle vašeho výběru.
user-icon

autor Kacka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný zázvor

Zpět na recept