Klasická hospodská pochutina, nejlepší k pivu. Rozhodně nepatří ke zdravé kuchyni, ale co bychom neudělali pro své drahé polovičky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (254x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Česnek
Olej
Cibule1 ks
Bobkový list
Nové koření
Pálivá paprika
Hermelín2 ks
Chilli koření
Postup přípravy
Hermelíny podélně rozkrojíme a vydlabeme, co nejvíce to jde. Dáváme ale pozor, abychom neporušili jemný plísňový obal.
Cibule a česnek oloupeme a cibuli nakrájíme na kolečka.
Vydlabaný vnitřek sýra v misce smícháme s pálivou paprikou, případně ještě chilli kořením. Klidně můžeme vytvořit ostřejší směs, protože po dobu uležení v ledničce ostrá chuť trošku zanikne. Koření do sýra pouze lehce vmícháme. Směs vložíme zpět do plísňového vnějšku hermelínu.
Mezi dvě poloviny sýra vložíme vždy plátek cibule a trošku česneku (s tím opravdu šetříme). Poloviny sýra přiklopíme k sobě a spíchneme dvěma párátky, aby se nerozpadl.
Do velké sklenice položíme vždy sýr, poté několik lístků bobkového listu a zasypeme troškou nového koření, které můžeme nahradit celým pepřem. Takto vyskládáme všechny sýry do několika pater a zalijeme olejem.
Vložíme do chladné místnosti minimálně na pět dní, optimální doba je ta 14-21 dnů.
Podáváme s nakládanými feferonkami, chlebem a hlavně pivem.
Zdravím,
je nutné vždy při nakládání hermelínů nálev vylít a udělat vše odznova a nebo můžu hermelíny naložit do toho samého nálevu? Případně jak dlouho takový nálev vydrží?
Díky za rady
Radek
Betka
plniene cukety
cukety viddlabeme vnitrek pribliznie 15 cm vvelke pak udelame napln vepriova sekana lzicku petrzele sul pepr dva strouzky cesneku i dalsi bilinky podle chutie promichame a naplnime cukety 6 kusu uvarime pul litra vody s knorem dame cukety do kastrola zalejeme vivarem do poloviny a varime kolem 1 hod pod poklickou po hodinie vemem vivar trochu citronu 1 vvejce spetku soli a roskvedlame to a zalieme cukety pozor vivar musi byt vlazny aby se nesrazilovejce dobrou chut