Nakládané zelí

Recept na zelí, které se nemusí sterilovat.


3.814x
120 min

Postup přípravy

Zelí nakrouháme, zalijeme vřelým nálevem a hodinu za občasného promíchání necháme uležet. Pak přidáme kmín, opět promícháme a plníme sklenice až po vrch. Zelí pořádně napěchujeme, aby bylo ve sklenici co nejméně nálevu.

Naložené zelí zavíčkujeme a uložíme. Zelí po celou dobu skladování zůstává křupavé a nehnědne.

Takto připravené nakládané zelí se nemusí sterilovat, je sladkokyselé, proto se může bez dalšího dochucování podávat i jako zelný salát dochucený třeba cibulkou, koprem a jiným kořením či bylinkami. Pyrosiřičitan draselný, který k nakládání zelí používáme, běžně koupíme v drogerii.
user-icon

autor stanik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládané zelí

Zpět na recept