Nakládané zelené fazolky

Vhodná příloha ke studeným pečením nebo k masovým fondue.


4.716x
75 min

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme. Fazolky zbavíme stopek a vláken. Cibule nakrájíme na čtvrtiny.

Do zavařovacích sklenic urovnáme fazolky, cibuli, jemné lístky ze snítky kopru, papričky, hořčičné semínka, hřebíček a nové koření. Ve zvláštní nádobě smícháme ocet, vodu, cukr, sůl, až je cukr úplně rozpuštěn.

Náplň ve sklenicích zalijeme tak, že octový nálev bude asi o 2 cm překrývat fazolky. Sklenice zavřeme patentním víkem a ve vodní lázni sterilizujeme při teplotě 90 °C asi 60 minut.

Nakládané zelené fazolky podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům nebo jako chuťovku.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládané zelené fazolky

Zpět na recept