Nakládané zelené fazolky

Vhodná příloha ke studeným pečením nebo k masovým fondue.


4.716x
75 min

Ingredience

1 lžícesůl
5 dlvoda
1 snítkakopr
2 kgfazolky
8 kshřebíček
8 ksšalotka
375 gcukr krystal
7.5 dlbílý vinný ocet
4 lžícehořčičné semínko
2 lžícecelé nové koření
2 malé feferonky

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme. Fazolky zbavíme stopek a vláken. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. Do zavařovacích sklenic urovnáme fazolky, cibuli, jemné lístky ze snítky kopru, papričky, hořčičné semínka, hřebíček a nové koření. Ve zvláštní nádobě smícháme ocet, vodu, cukr, sůl, až je cukr úplně rozpuštěn. Náplň ve sklenicích zalijeme tak, že octový nálev bude asi o 2 cm překrývat fazolky. Sklenice zavřeme patentním víkem a ve vodní lázni sterilizujeme při teplotě 90 °C asi 60 minut. Nakládané zelené fazolky podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům nebo jako chuťovku.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nakládané zelené fazolky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena