Nakládané houby

Recept na cca 4 sklenice po 250 ml:


3.0569x
90 min

Postup přípravy

1. Houby nakrájíme na libovolně velké kousky a rozdělíme je do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice nasypeme na špičku nože pomůcky ke konzervování.

2. Svaříme vodu s octem, solí, cukrem, kořením a polévkovou kostkou, vařící nálev ihned nalijeme na houby a přidáme 1 polívkobé lžíce oleje do každé sklenice.

3. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme je na pečící plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a dáme do spodní poloviny předehřáté trouby.

Zavařovací teplota (předehřátí a zavařování):

Elektrická trouba: 95 °C

Plynová trouba: stupeň 1

Délka zavařování: 70 minut



TIP: Bílý 6 % vinný ocet lze nahradit klasickým 8 % octem.

TIP 2: Lze samozřejmě použít i jinou kombinaci tvrdých hub, např. mladé klouzky, kozáky apod. Pokud houby před naskládáním do sklenic chvíli povaříme, nezmenší po zavaření tolik svůj objem a houby ve sklenici nebudou „plavat“.

TIP 3:Výtečné využití nakládaných hub jsou jednohubky na kostičkách tvrdého sýra. Ideální na párty všeho druhu!



Recept od Dr.Oetker
www.oetker.cz.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládané houby

Zpět na recept