Na recept použijeme malá a pevná rajčata. Rajčata umyjeme, na spodní straně uděláme zářez ve tvaru kříže, opaříme vřící vodou a stáhneme z nich slupku. Česnek oloupeme.
Otrháme listy bazalky, umyjeme je a spolu s rajčaty a stroužky česneku naskládáme do sklenice. Ostatní přísady povaříme 10 minut v 1 l vřící vody.
Nálevem zalijeme sklenici a uzavřeme. Rajčata sterilujeme při 90 °C cca 30 minut. Ingredience jsou na 2 sklenice nakládaných rajčat po 500 ml.
Dělal jsem 2 dávky,jsou opravdu dobrá,jen jsem přidal drobet cukru a jde z toho dělat všechno,polévky,omáčky a různé. Jdu natrhat na další alespoň 3-4 dávky.Mám krásné malé rajčátka a letos je jich opravdu hojně.Díky za recept.
zuzufi
Komentář k receptu Nakládaná voňavá rajčata
Letos jsme vyzkoušeli, tak jsem zvědavá jaké to bude.
jana
Děkuji za upřesnění, zkusím to, letos je těch rajčat ještě více:-)
ucetni2
A doporučuji používat i ten nálev, nemusíte už omáčky dochucovat (nebo jen minimálně)
ucetni2
Letos budu dělat již podruhé, poprvé měly veliký úspěch - použít lze jako základ do omáček na špagety (nemusíte již nic přidávat, použít vše ze sklenice - rajčata, bazalka, česnek, já jsem pouze přidala ještě trošku cukru), polévky, saláty, studené mísy (velmi dobrý je pouze naložený česnek)