Nakládaná červená řepa

Naložte si vlastní červenou řepu. Chutná výborně.


3.2126x
60 min
2×

Postup přípravy

Bulvy červené řepy dobře omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Potom řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Dále připravíme nálev. V octu rozmícháme cukr, sůl, koření, a dolijeme vodou na potřebné množství, abychom mohli zalít celou připravenou řepu. Nálev necháme projít varem.

Nakrájenou řepu vložíme do sklenic, přelijeme hotovým horkým nálevem tak, aby byla zcela ponořena a přidáme na hrubé nudličky nakrájený křen.

Řepa může v nálevu zůstat pouhých 24 hodin, aby získala skvělou chuť. Nakládanou řepu podáváme jako přílohu ke grilovaným a pečeným masům všech typů.

Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaná červená řepa

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.