Červená řepa se zelím

Chutné, lehké a navíc je červená řepa vitamínová bomba.


4.739x
90 min
9×

Postup přípravy

Uvaříme 4 - 6 ks červené řepy, podle velikosti, červené řepy do měkka (cca 1 hodina), vložíme pod studenou vodu a ihned oloupeme. Nakrájíme na kostičky nebo proužky. Zakápneme dvěma citrony a přidáme olivový olej.

Pokrájíme na drobno jednu větší cibuli, kysané zelí vyjmeme z pytlíku, trochu vyždímáme a rovněž pokrájíme. Pak všechny suroviny smícháme a necháme chvíli uležet. Pravděpodobně by tato směs šla zavařit, ale tím bychom ztrácely cenné vitamíny.

Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu - salát.
user-icon

autor Otami


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červená řepa se zelím

Zpět na recept