Náhradní lák

Záchrana pro nadúrodu! Recept z komponent, které jsou doma běžně po ruce.


3.19x
25 min

Postup přípravy

Nejprve ohřejeme vodu a přidáme sůl. Ochutnáme, zda je lák dost slaný, poté přidáváme cukr. Obvykle ho bývá asi dvakrát tolik co soli. Znovu ochutnáváme a pak přidáme ocet. Lák necháme trochu zchladnout.

Do každé sklenice cca 370 ml dáme čtyři kuličky nového koření a šest kuliček pepře. Pak zalijeme náhradním lákem, uzavřeme víčkem a necháme 25 minut sterilovat.

Náhradní lák je záchranou, když nám dojdou suroviny na nakládání sterilovaných okurek. Lze si pomoci právě tímto lákem z komponent, které jsou doma běžně k dispozici. Přesto dá pozoruhodně slušný výsledek srovnatelný s komerčně vyráběnými okurkami.
user-icon

autor zdekun


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Náhradní lák

Zpět na recept