Náhradní lák

Záchrana pro nadúrodu! Recept z komponent, které jsou doma běžně po ruce.


3.19x
25 min

Postup přípravy

Nejprve ohřejeme vodu a přidáme sůl. Ochutnáme, zda je lák dost slaný, poté přidáváme cukr. Obvykle ho bývá asi dvakrát tolik co soli. Znovu ochutnáváme a pak přidáme ocet. Lák necháme trochu zchladnout. Do každé sklenice cca 370 ml dáme čtyři kuličky nového koření a šest kuliček pepře. Pak zalijeme náhradním lákem, uzavřeme víčkem a necháme 25 minut sterilovat. Náhradní lák je záchranou, když nám dojdou suroviny na nakládání sterilovaných okurek. Lze si pomoci právě tímto lákem z komponent, které jsou doma běžně k dispozici. Přesto dá pozoruhodně slušný výsledek srovnatelný s komerčně vyráběnými okurkami.
user-icon

autor zdekun

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Náhradní lák

Zpět na recept
Druh jídla
Zálivky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena