150 g | cukr | |
4 ks | vejce | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
120 g | polohrubá mouka | |
2 lžíce | teplá voda | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.
Autor:Lenka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena