Nadýchaný piškotový korpus

Recept na piškotový korpus pro základ jakéhokoliv dortu. Piškot je krásně nadýchaný.


4.6291x
25 min
46×

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.

Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaný piškotový korpus

Zpět na recept