Vaření.czReceptyNadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

Rychlý tradiční dezert připravený podle snadného osvědčeného receptu.


4.712x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 lžícemáslo
350 mlmléko
170 ghladká mouka
1 lžícecukr krupice
1 lžícekypřicí prášek do pečiva
2 ksvelká vejce

podle potřeby

máslo na smažení

poleva

100 gkukuřičný škrob
200 gčerstvá jahoda
100 gtřtinový cukr
javorový sirup

Postup přípravy

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidáme mléko prošlehané s vejci. Metlou vše smícháme na husté těsto a zašleháme do něj rozpuštěné zchladlé máslo. Těsto necháme 10 minut až půl hodiny odpočinout. Pánev rozehřejeme na vyšší teplotu a rozpustíme v ní oříšek másla. Naběračkou vlijeme tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi15 centimetrů. Smažíme, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky (trvá to asi minutu), pak lívance obrátíme a pokračujeme ještě minutu. Hotové placky uchováme na teplém místě. Na přeliv můžeme jahody pokrájet na půlky, nebo je necháme v celku. Jahody dáme do kastrolu s troškou vody a cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci kukuřičného škrobu a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Jahodový přeliv necháme provařit. Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem podle fantazie úhledně naservírujeme na talíře a podáváme jako výborrný teplý sladký dezert.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadýchané lívance s javorovým sirupem a jahodovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena