Nadívané kedlubny

Jedno z netradičních, maličko pracnějších, ale dobrých jídel.


2.967x
75 min

Postup přípravy

Kedlubny očistíme, oloupeme a omyjeme. Z vrchu seřízneme tak, aby vznikla poklička a vnitřek opatrně ostrým nožíkem vydlabeme. Poté je vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme asi čtvrt hodiny. Mezitím namočíme rohlík do studené vody, vydlabané vnitřky kedluben posekáme najemno, rajčata rozpůlíme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Pažitku propláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Do misky dáme maso, přidáme vymačkaný rohlík, vejce, sůl, pepř, pažitku a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané vnitřky kedluben, rajčata a vznilkou směsí naplníme kedlubny. Do vymaštěného pekáčku naskládáme naplněné kedlubny, mezi ně rozložíme vršky kedluben, podlijeme vývarem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C přibližně na 40 minut. Během pečení přeléváme výpekem. Hotové kedlubny přiklopíme pokličkami a podáváme nejlépe s bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadívané kedlubny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena