Nadívané kedlubny

Jedno z netradičních, maličko pracnějších, ale dobrých jídel.


2.967x
75 min

Postup přípravy

Kedlubny očistíme, oloupeme a omyjeme. Z vrchu seřízneme tak, aby vznikla poklička a vnitřek opatrně ostrým nožíkem vydlabeme. Poté je vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme asi čtvrt hodiny.

Mezitím namočíme rohlík do studené vody, vydlabané vnitřky kedluben posekáme najemno, rajčata rozpůlíme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Pažitku propláchneme, okapeme a nasekáme najemno.

Do misky dáme maso, přidáme vymačkaný rohlík, vejce, sůl, pepř, pažitku a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané vnitřky kedluben, rajčata a vznilkou směsí naplníme kedlubny.

Do vymaštěného pekáčku naskládáme naplněné kedlubny, mezi ně rozložíme vršky kedluben, podlijeme vývarem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C přibližně na 40 minut. Během pečení přeléváme výpekem.

Hotové kedlubny přiklopíme pokličkami a podáváme nejlépe s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané kedlubny

Zpět na recept