Nadívaná husí prsa

Slavnostní večeře pro bohatý stůl.


3.096x
75 min

Postup přípravy

Husí prsa vykostíme a propláchneme studenou vodou. Maso potřeme solí, pepřem a hořčicí. Jednu housku nakrájíme na velké kostičky, které namočíme ve smetaně. Dále oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Společně s cibulí pak játra pečeme na horkém másle asi 3 minuty. Namočenou housku vymačkáme a smícháme s petrželkou, solí a pepřem. Dobře prohněteme a smícháme s cibulí a játry. Touto nádivkou naplníme husí prsíčka a převážeme je nití. Naplněná prsíčka pečeme asi na 175°C uprostřed trouby a během pečení podléváme bílým vínem. Z hotových upečených prsíček nezapomeneme odstranit niť. Nakonec ještě připravíme omáčku. Šťávu, která se vypekla z prsíček, povaříme se zakyselou smetanou. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Prsíčka nakrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s kroketami nebo pečenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadívaná husí prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena