Nadívaná husí prsa

Slavnostní večeře pro bohatý stůl.


3.096x
75 min

Ingredience

sůl
mletý černý pepř
1 kshusí prsíčka
1 lžičkaostrá hořčice

nádivka

1 lžícemáslo
1 kscibule
0.2 lsmetana
1 kshouska
4 lžícenasekaná petrželka
200 gtelecí játra

omáčka

0.2 lbílé víno
0.2 lzakysaná smetana

Postup přípravy

Husí prsa vykostíme a propláchneme studenou vodou. Maso potřeme solí, pepřem a hořčicí. Jednu housku nakrájíme na velké kostičky, které namočíme ve smetaně.

Dále oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Společně s cibulí pak játra pečeme na horkém másle asi 3 minuty.

Namočenou housku vymačkáme a smícháme s petrželkou, solí a pepřem. Dobře prohněteme a smícháme s cibulí a játry. Touto nádivkou naplníme husí prsíčka a převážeme je nití.

Naplněná prsíčka pečeme asi na 175°C uprostřed trouby a během pečení podléváme bílým vínem. Z hotových upečených prsíček nezapomeneme odstranit niť.

Nakonec ještě připravíme omáčku. Šťávu, která se vypekla z prsíček, povaříme se zakyselou smetanou. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Prsíčka nakrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s kroketami nebo pečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná husí prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.