Mužská bábovka

Recept na bábovku, po které si nejen muži, ale i my dámy olízneme všechny prstíky!


4.317x
60 min
2×

Ingredience

0.5 hrnečkuolej
2 ksvejce
1 hrnečekmléko
1-2 hrnečkycukr moučka
2 hrnečkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
0.75 hrnečkukakao nebo granko

na ozdobu

cukr moučka

podle chuti

strouhaný kokos

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a žloutky vymícháme na hladké těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháváme do těsta, až je krásně nadýchané. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejné části, ale můžeme i jednu část dát větší podle toho, jestli chceme více světlé hmoty nebo hnědé. Podle fantazie a chuti. U téhle bábovky si odlijeme od oka trochu méně než je polovina, tedy těsto rozdělíme na větší a menší část. Do menší části těsta přidáme kakao nebo taky granko. Protože je granko sladší, dáme méně cukru. Do větší části těsta přidáme kokos, ale ne moc, pak je těsto tuhé. Do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy lijeme pěkně a pravidelně nejdříve hnědou část těsta a nakonec vlijeme těsto středem, pak rovnoměrně rozlijeme tak, aby nebylo vidět tmavou část. Měla by vzniknout krásná a roztomilá podkovička. Mužskou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na cca180 °C podle typu trouby. Pečeme do doby, až po vpichu jehlicí nebo špejlí nezůstane přilepené těsto. Je to nejspolehlivější a zaručený způsob, jak zjistit, že je bábovka hotová. Po vyklopení z formy můžeme mužskou bábovku posypat moučkovým cukrem promíchaným s kokosem. Bábovku můžeme i polévat polevou.
user-icon

autor Kačka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mužská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena