Musaka bez masa

Fazolová musaka s vařeným vejcem bude výtečnou pochoutkou i pro vegetariány!


3.0810x
45 min

Postup přípravy

Předem namočené fazole uvaříme doměkka v osolené vodě. Můžeme je případně propasírovat.

Šest vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme.

Do vymaštěného pekáče nebo zapékací mísy urovnáme vrstvu fazolí, podle potřeby osolíme, na ni naskládáme kolečka vařených vajec, která osolíme, opaprikujeme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olejem. Postup opakujeme, až skončíme fazolemi.

Mléko rozmícháme se zbylými vejci a musaku jím zalijeme. Vložíme do předehřáté trouby a asi 1/2 hodiny zapékáme při 220 °C dozlatova.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Musaka bez masa

Zpět na recept