Muffiny s krémem z bílé čokolády

Recept na kakaové muffiny s brusinkovou náplní, které zdobíme krémem z tvarohu a bílé čokolády.


2.818x
30 min
2×

Postup přípravy

Smícháme mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, máslo, vejce, mléko, silnou uvařenou kávu, kakao, špetku soli a vznikne nám těsto na muffiny.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na muffiny vymažeme tukem nebo vložíme košíčky. Když chci muffiny dělat v košíčcích, kápnu do košíčku kapku oleje, pokud tedy těsto na muffiny olej neobsahuje, aby se potom muffin dobře oddělil od papírového košíčku. U silikonových košíčků to není třeba. Těstem naplníme připraveným těstem do 3/4 košíčků

Muffiny pečeme 15 - 20 minut ve spodní části trouby. Poté je necháme mírně vychladnout na mřížce.

Pomocí vykrajovátka vytvoříme dírku a muffiny naplníme brusinkovým džemem

Na krém smícháme měkký tvaroh a nastrouhanou bílou čokoládu. Na košíčky nanášíme krém pomocí pistole, nebo pytlíkem s dírou na okraji. Krém nakonec ozdobíme kousky oříšky.

Muffiny s krémem z bílé čokolády podáváme jako vynikající zákusek k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Muffiny s krémem z bílé čokolády

Zpět na recept