Mrkvový špenát

Špenát, který nemusíme zahušťovat. Chuťově vynikající recept.


3.73x
60 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžícemajoránka
2-3 ksbobkový list
1 kelímekzakysaná smetana
1 ksvětší cibule
2 kostkytavený sýr
2 ksvětší mrkev
2 balíčkyšpenátový protlak

podle potřeby

olej
máslo
mléko
slabý vývar nebo voda

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř
tekuté polévkové koření

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát necháme mírně povolit. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev si oškrábeme, odkrojíme konce a nastrouháme nahrubo. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Přisypeme mrkev a kousek másla a znovu osmahneme. Osolíme, opepříme a přidáme oba špenátové protlaky, podlijeme trochou vody a necháme rozpustit a podusit. Podle potřeby přiléváme vývar, mléko, ochucujeme majoránkou, polévkovým kořením, vegetou a bobkovým listem. V podušeném špenátu ještě necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Necháme probublat a nakonec dochutíme prolisovaným česnekem. Podle potřeby zahustíme jíškou, ale není většinou třeba. Mrkvový špenát podáváme hned po přípravě, ale ještě lepší je den proleželý. Na talíři dozdobíme vejcem natvrdo a posypeme mletou paprikou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena