Mrkvové karbanátky

Karbanátky, které jste ještě nejedli./


2.9456x
90 min

Postup přípravy

Očistíme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Vložíme ji do kastrolu, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme a dáváme pozor, aby se nepřipálila. Uvařenou mrkev necháme vychladnout a přebytečnou vodu scedíme.

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji zpěníme, přidáme ji k mrkvi a dobře promícháme v míse. Přidáme vejce, rozetřený nebo prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozemnutou majoránku, drcený kmín a mletý pepř, zahustíme strouhankou, dochutíme solí a dobře promícháme.

Na chladné místo směs odložíme asi na 30 minut. Ze ztuhlé těstovité hmoty tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s troškou mléka a ve strouhance.
Přebytečnou strouhanku oklepeme a karbanátky vložíme do oleje rozpáleného na 170°C. Fritujeme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvové karbanátky

Zpět na recept