Podušená a dobře ochucená mrkev jako příloha i hlavní chod pro vegetariány.
Hodnocení
4.7
/ 5 (17x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl
Mrkev500 g
Cukr krupice1-2 špetky
Muškátový květ
Tmavá sójová omáčka1 lžíce
Bylinkový bujón1/2 kostky
Podle potřeby
Olivový olej
Voda na podlití
Postup přípravy
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a mrkev krátce osmahneme. Posolíme, trochu pocukrujeme a přidáme bylinkový bujón, sójovou omáčku a česnek. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec vmícháme muškátový květ a ještě prohřejeme.
Mrkvovou přílohu s česnekem podáváme jako teplou přílohu k masovým pokrmům, někomu bude stačit i jako hlavní chod třeba s pečivem nebo doplněný bramborovou kaší.
Je to vynikající příloha jako zpestření jídelníčku. Jen místo na kolečka, dělám tenčí hranolky, dlouhé cca 3 cm a nedusím. Jen stále opékám do poloměkka, přidám česnek, pak sundám z plotny a přikryji pokličkou. Ono to dojde samo, než nachystám na talíře další pochutiny. Mám jistotu, že nepřevařím a rodině taková úprava více chutná. Rychlé a vynikající