Mrkvová pomazánka

Pomazánky jsou vhodným studeným předkrmem, ale i chuťovkou k večernímu pohoštění. Vyzkoušejte například lehkou mrkvovou pomazánku.


3.2224x
20 min
5×

Ingredience

1 ksvejce
2 ksmrkev
1 kelímekpomazánkové máslo

podle chuti

sůl
citronová šťáva

na ozdobu

mrkev
paprika (červená)
zelená petrželová nať

příloha

bílá veka

Postup přípravy

Vajíčko uvaříme natvrdo a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou . Mrkev oškrábeme a jemně nastrouháme. Vajíčko a mrkev rozmícháme s pomazánkovým máslem, posolíme a zakápneme troškou šťávy z citronu. Pomazánku důkladně promícháme.

Mrkvovou pomazánku mažeme na plátky bílé veky nebo jiné bílé pečivo. Zdobíme kouskem červené papriky a zelené petrželky, nastrouhanou mrkví nebo plátkem citronu.

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena