Mrkvová pomazánka

Pomazánky jsou vhodným studeným předkrmem, ale i chuťovkou k večernímu pohoštění. Vyzkoušejte například lehkou mrkvovou pomazánku.


3.2224x
20 min
5×

Postup přípravy

Vajíčko uvaříme natvrdo a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou . Mrkev oškrábeme a jemně nastrouháme. Vajíčko a mrkev rozmícháme s pomazánkovým máslem, posolíme a zakápneme troškou šťávy z citronu. Pomazánku důkladně promícháme.

Mrkvovou pomazánku mažeme na plátky bílé veky nebo jiné bílé pečivo. Zdobíme kouskem červené papriky a zelené petrželky, nastrouhanou mrkví nebo plátkem citronu.

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká