Pomazánky jsou vhodným studeným předkrmem, ale i chuťovkou k večernímu pohoštění. Vyzkoušejte například lehkou mrkvovou pomazánku.
Hodnocení
3.2
/ 5 (224x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Citronová šťáva
Ostatní
Vejce1 ks
Mrkev2 ks
Pomazánkové máslo1 kelímek
Na ozdobu
Mrkev
Paprika červená
Zelená petrželová nať
Příloha
Bílá veka
Postup přípravy
Vajíčko uvaříme natvrdo a nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou . Mrkev oškrábeme a jemně nastrouháme. Vajíčko a mrkev rozmícháme s pomazánkovým máslem, posolíme a zakápneme troškou šťávy z citronu. Pomazánku důkladně promícháme.
Mrkvovou pomazánku mažeme na plátky bílé veky nebo jiné bílé pečivo. Zdobíme kouskem červené papriky a zelené petrželky, nastrouhanou mrkví nebo plátkem citronu.
Pomazánka je výborná. Přidala jsem do ní trošku najemno nakrájené cibulky a petrželky. Všem moc chutnala.
Tereza
Komentář k receptu Mrkvová pomazánka
Na téhle pomazánce jsem vždycky u babičky úplně ujížděla, je skvělá a přitom zdravá. Ještě je výborné do ní nastrouhat trochu celeru, když je. A ti, co nedrží dietu, mohou přidat jedno vajíčko navíc.
Tami2
super
Děkuji za rychlou a vynikající pomazanku....již bude patřit na náš stůl :)
Verča
Mrkvová pomazánka
Tuto mrkvovou pomazánku jsme dělali se třídou na projekt "zdravá výživa".
Moc nám to chutnalo a umístili jsme se na krásněm druhém místě jen o jeden hlas.