Mrkvová polévka s chilli a zázvorem

Rychlý a snadný recept na krémovou polévku, která vyniká štiplavou chutí zázvoru.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Mrkev, celer a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Zázvor a cibuli nakrájíme nadrobno.

Zeleninu se zázvorem osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím připravíme z kostky vývar, popřípadě zeleninový bujon, kterým později zeleninu podlijeme. Dále už jen 15 minut zeleninu povaříme, poté mrkvovou polévku rozmixuje tyčovým mixérem a uvedeme znovu k varu.

Mrkvovou polévku dochutíme, přisypeme mletou chilli papričku nebo chilli koření a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění.

Mrkvovou polévku s chilli a zázvorem servírujeme teplou, dozdobíme ještě trochou smetany a můžeme přidat bylinky na ozdobení či toastové krutony.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová polévka s chilli a zázvorem

Zpět na recept