Mrkvance


3.0519x
90 min

Postup přípravy

Z přísad dobře vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Potom rozválíme na plát 1 cm vysoký a vykrajujeme čtverečky o straně asi 8 cm. Plníme je vychladlou hustou nádivkou a rohy naplněných čtverečků k sobě přitiskneme. Potřeme bílkem a pečeme dozlatova. Nádivku připravíme podušením nastrouhané a ochucené mrkve doměkka. Nádivkou mícháme a dusíme do husta, aby se odpařila přebytečná tekutina.

Náplň: 400-450 g mrkve, 80 g cukru, 1 šálek rozinek, špetka tlučeného hřebíčku, špetka mleté skořice, špetka strouhané citronové kůry

user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvance

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena