Mramorovaná skořicová bábovka

Výborná bábovka, po které se jen zapráší.


4.861x
60 min
18×

Postup přípravy

Do změklého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do máslového krému. Postupně přidáváme citronovou šťávu, rum a skořici.

Těsto důkladně propracujeme a rozdělíme na dvě části. Jednu část promícháme s kakaem a zředíme lžící mléka.

Vymazanou a vysypanou formu střídavě plníme světlým a tmavým těstem. Formu s těstem vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 50 minut.

Mramorovanou skořicovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme z formy a podle chuti a fantazie ji ozdobíme.
user-icon

autor Ariko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorovaná skořicová bábovka

Zpět na recept