Mramorovaná skořicová bábovka

Výborná bábovka, po které se jen zapráší.


4.861x
60 min
18×

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
200 gmáslo
2 lžícerum
2 lžícekakao
1 lžícemléko
0.5 kscitron
1 balíčekprášek do pečiva
160 gcukr krystal
2 lžičkymletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Do změklého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do máslového krému. Postupně přidáváme citronovou šťávu, rum a skořici.

Těsto důkladně propracujeme a rozdělíme na dvě části. Jednu část promícháme s kakaem a zředíme lžící mléka.

Vymazanou a vysypanou formu střídavě plníme světlým a tmavým těstem. Formu s těstem vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 50 minut.

Mramorovanou skořicovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme z formy a podle chuti a fantazie ji ozdobíme.
user-icon

autor Ariko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorovaná skořicová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká