Mramorová bábovka

Oblíbená česká klasika, která se báječně vyjímá na nedělním stole s čajem.


3.383x
75 min
3×

Postup přípravy

Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Smícháme s moukou, škrobovou moučkou, práškem do pečiva, přidáme sůl, postupně mléko a nakonec rum.

Troubu si předehřejeme na 180°C.

V míse necháme 2/3 těsta a do odebrané třetiny vmícháme kakao.

Máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu potom plníme střídavě světlým a tmavým těstem. Nakonec lehce promícháme vidličkou, aby vznikl mramorový efekt.

Pečeme zhruba hodinu. Vychladlou bábovku vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorová bábovka

Zpět na recept