Mramorová bábovka

Oblíbená česká klasika, která se báječně vyjímá na nedělním stole s čajem.


3.383x
75 min
3×

Postup přípravy

Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Smícháme s moukou, škrobovou moučkou, práškem do pečiva, přidáme sůl, postupně mléko a nakonec rum. Troubu si předehřejeme na 180°C. V míse necháme 2/3 těsta a do odebrané třetiny vmícháme kakao. Máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu potom plníme střídavě světlým a tmavým těstem. Nakonec lehce promícháme vidličkou, aby vznikl mramorový efekt. Pečeme zhruba hodinu. Vychladlou bábovku vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mramorová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena