Mramorová bábovka ze šlehačky

Jednoduchá, výborná a hlavně rychlá!


4.5244x
60 min
32×

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Vejce, cukr, vanilkový cukr, šlehačku, mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a citronovou kůru smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou čokoládu. Půlku nalijeme do formy, zbylou půlku obarvíme kakaem podle chuti. Těsto na bábovku nalijeme do formy.

Mramorovou bábovku ze šlehačky pečeme v předehřáté troubě 45 - 50 minut.

Upečenou mramorovou bábovku ze šlehačky vyklepneme z formy, posypeme jemným moučkovým cukrem a můžeme podávat.
user-icon

autor Kejttty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorová bábovka ze šlehačky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká