Mramorová bábovka z pudinku

Recept na ideální moučník pro celiaky. Jedinou podmínkou je mít pudinkové prášky bez lepku.


3.915x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si větší nádobu na šlehání, do které nasypeme a nalijeme veškeré ingredience (kromě kakaa). Důkladně vše vyšleháme na jednolitou hmotu.

Troubu si předehřejeme na 175 °C.

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme kokosem. 3/4 vyšlehaného těsta nalijeme do připravené formy. Do zbylé 1/4 těsta přidáme kakao, dobře promícháme a nalijeme cik cak na vanilkové těsto ve formě.

Mramorovou bábovku z pudinku pečeme přibližně 35 minut. Zda je bábovka upečená, zkoušíme tradičně špejlí. Pokud je suchá, máme moučník hotový.

Upečenou a vychladlou mramorovou bábovku z pudinku můžeme podávat jemně zaprášenou moučkovým cukrem. Je lehká a hlavně bez lepku.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorová bábovka z pudinku

Zpět na recept