Mramorová bábovka jemné chuti

Recept na jemnou bábovku s kávou, kakaem a oříšky.


2.610x
75 min

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
250 gmáslo
3 lžícerum
125 gsolamyl
1 lžícekakao
2 dlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
375 ghladká mouka
3 lžícemleté ořechy
1 lžícerozpustná káva

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou.

Tuk na pečení nebo máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně všleháme vejce. Smícháme dohromady mouku, solamyl a prášek do pečiva, poté tuto sypkou směs vmícháme do ušlehané směsi. Nakonec přidáme mléko a dobře promícháme, až je těsto krásně hladké.

Bábovkovou formu naplníme do poloviny těstem. Druhou polovinu ochutíme rumem, rozpustnou kávou, kakaem a mletými oříšky. Vlijeme ji na světlé těsto, protáhneme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby.

Mramorovou bábovku pečeme na 180 °C cca 45 minut, vyzkoušíme špejlí.

Mramorová bábovka jemné chuti chutná ke kávě i čaji. Krájíme ji klasicky na dílky a podle chuti sypeme cukrem.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorová bábovka jemné chuti

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena