Recept na přípravu mořského vlka s přílohou quinoa. Pokrm inspirovaný indickou kuchyní.
Hodnocení
4.7
/ 5 (15x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 ks
Šalotka1 ks
Čerstvý tymián2 snítky
Čerstvá petrželka2 snítky
Mořský vlk2 ks
Quinoa100 g
Zelené kari1 lžíce
Podle potřeby
Olej
Vývar
Máslo
Podle chuti
Sůl
Mletý bílý pepř
Citronová šťáva
Na ozdobu
Citron
Pesto
Kedluben1/2 ks
Polníček3 hrstě
Čerstvý tymián2 lžíce
Čerstvá pažitka1 hrst
Postup přípravy
Očištěného mořského vlka ze všech stran osolíme, opepříme a dutinu břišní vyplníme snítkou petržele a tymiánu.
Quinou připravíme podle návodu na obalu.
Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno.
Připravíme si domácí pesto. Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na kousky a na másle podusíme do poloměkka. Pak vmícháme polníček, pažitku a tymián. Vše krátce orestujeme a rozmixujeme do hladka. Pesto podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
Na oleji necháme zpěnit šalotku s česnekem, vmícháme připravenou quinou, krátce orestujeme a přidáme domácí pesto a zelené kari.
Směs podlijeme malým množstvím vývaru, krátce podusíme, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Připravené ryby opečeme na oleji z každé strany asi 7 - 10 minut dozlatova. Potom do pánve přidáme 2 lžíce másla a ryby zpěněným výpekem ještě asi minutu přeléváme.
Opečeného mořského vlka rozdělíme na porce, obložíme quinoou, ozdobíme plátkem citronu, pokapeme výpekem a ihned podáváme.