Recept na přípravu mořského vlka s přílohou quinoa. Pokrm inspirovaný indickou kuchyní.
2 ks | česnek |
1 ks | šalotka |
2 snítky | čerstvý tymián |
2 snítky | čerstvá petrželka |
2 ks | mořský vlk |
100 g | quinoa |
1 lžíce | zelené kari |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
máslo | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
citronová šťáva | |
na ozdobu | |
citron | |
pesto | |
0.5 ks | kedluben |
3 hrstě | polníček |
2 lžíce | čerstvý tymián |
1 hrst | čerstvá pažitka |
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se používají nejčastěji celá semena, ale mele se také na mouku. Je skvělým zdrojem vitamínů a obsahuje též vysoké procento rostlinných bílkovin.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena