Moravský kapr

Velmi dobrý nápad, jak připravit kapra o Vánocích. Nasytíte celou rodinu!


2.91007x
30 min

Postup přípravy

Kapra naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Sýr nastrouháme a vejce rozklepneme. Vejce smícháme se sýrem. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme porce kapra. Porce přeložíme do zapékací misky, zalijeme sýrovými vejci, poklademe vločkami másla, lehce osolíme a asi 5 minut zapékáme při 200 °C. Moravského kapra servírujeme v zapékací misce a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Pokud je kapr velký, přidáme vejce a sýr. Tip: Můžeme přidat také na nudličky nakrájenou červenou papriku, oblíbené bylinky apod. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravský kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena