Moravské zelí

Recept na moravské zelí se nám určitě může hodit, třeba hned na příští nedělní oběd.


4.586x
60 min
7×

Postup přípravy

Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, přidáme kmín a sůl, podlijeme sklenicí vody, necháme dusit a vodu postupně doléváme.

Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmažíme ji na sádle. Přisypeme mouku a mícháme, až nám vznikne jíška.

Touto jíškou zahustíme změklé zelí, přidáme nastrouhaný brambor a nastrouhané jablko. Vše krátce povaříme a dochutíme podle potřeby solí, octem či cukrem.

Nejlépe se moravské zelí hodí k vepřové pečeni.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské zelí

Zpět na recept