Vaření.czReceptyMoravská nádivka z trojího masa

Moravská nádivka z trojího masa

Chuťově výrazná masová nádivka s dávkou koření.


4.76x
90 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
5 ksvejce
100 mlmléko
1 kscibule
5 ksrohlík
0.5 lžičkymletý bílý pepř
200 guzený bůček
150 gvepřové plecko
1 hrstlístky mladé kopřivy
2 lžícekrájená petrželová nať
1 špetkastrouhaný muškátový květ
200 gkráličí nebo kuřecí maso

na potření

1 lžičkasádlo

podle potřeby

strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme necelý litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek a očištěné vepřové maso. Uvedeme do varu a po 20-ti minutách varu přidáme uzený bůček a maso. Vaříme ještě dalších 30 minut, poté maso vyjmeme. Rohlíky nakrájíme na kostky. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme rohlíky, vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Pokud je nádivka příliš hustá, přidáme vývar. Směs promícháme a necháme 10 minut odstát. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Povrch uhladíme a na střed položíme lžičku sádla. Pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut na 150 °C.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravská nádivka z trojího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena