Recept je rychlý a výsledek moc dobrý.
10 lžiček | strouhanka |
1 lžíce | rozinky |
1 špetka | skořice mletá |
500 g | listové těsto |
2-3 lžíce | mletý cukr |
10 ks | menší jablko |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
Ostrouháme jablíčka, vykrojíme jadřince a položíme na utěrku, aby pořádně oschly. Vybíráme raději menší jablíčka. Rozválíme si těsto. Rozdělíme ho na 10 dílů. Na každý díl dáme lžičku strouhanky a na strouhanku položíme jablíčko. Do místa po jádřinci nasypeme cukr se skořicí a rozinky. Rohy těsta potřeme vajíčkem, obalíme jablko a nahoře slepíme k sobě. Podle chuti můžeme místo rozinek dát například nasekané ořechy. Ořechy můžeme klidně posypat i nahoru na zabalené jablko. Hotové zabalené jablko potřeme vajíčkem a pečeme asi při 180 °C. Jablka v županu podáváme podle chuti.
Domácí tvarohová žemlovka z vánočky krok za krokem
Recept na vynikající žemlovku z vánočky. Voní skořicí s vanilkou, máslem, jablky a je plná tvarohu.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
autor janka.11.la
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena