sůl | ||
1 ks | vejce | |
strouhanka | ||
hořčice | ||
hladká mouka | ||
tuk na smažení | ||
200 g | mlíčí z kapra |
Mlíčí z kapra propláchneme a vložíme do hrnce s malým množství vařící osolené vody. Vaříme jen asi 5 minut. Mlíčí scedíme, osušíme a rozdělíme na menší kousky.
Jednotlivé kousky mlíčí potřeme hořčicí, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku. Mezitím nasuho opečeme několik toastů.
Na toast položíme list ledového salátu a na něj dáme osmažené mlíčí. Na povrchu můžeme hotové toasty pokapat kečupem a ozdobit plátkem citronu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena