Nevyhazujte mlíčí z kapra. Kromě skvelé polévky si můžete připravit mlíčí v trojobalu s toasty.
sůl | |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
hořčice | |
hladká mouka | |
tuk na smažení | |
200 g | kapří mlíčí |
Mlíčí z kapra propláchneme a vložíme do hrnce s malým množství vařící osolené vody. Vaříme jen asi 5 minut. Mlíčí scedíme, osušíme a rozdělíme na menší kousky.
Jednotlivé kousky mlíčí potřeme hořčicí, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku. Mezitím nasuho opečeme několik toastů.
Na toast položíme list ledového salátu a na něj dáme osmažené mlíčí. Na povrchu můžeme hotové toasty pokapat kečupem a ozdobit plátkem citronu.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.