Řízky z mletého masa jsou velikou delikatesou.
olej | |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
2 dl | mléko |
hladká mouka | |
500 g | vepřový bůček |
pepř a sůl |
Bůček nejdříve vykostíme, odstraníme z něj kůži a maso umeleme ve mlýnku na maso. Umleté maso osolíme, přidáme mléko a pepř. Necháme uležet.
Z hmoty tvoříme namočenou rukou menší placky, které obalíme v trojobalu. Hotové řízky smažíme na rozpáleném oleji, stejně jako klasické řízky dočervena. Podáváme s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena