Vaření.czReceptyMléčně kvašená červená řepa

Mléčně kvašená červená řepa

Výborná pochoutka a vitamínová bomba!


4.539x
75 min
1×

Ingredience

70 gsůl
1 snítkakopr
3 kgčervená řepa
0.5 kgvelká červená cibule
4 lláhev

Postup přípravy

Nejprve oškrábeme červenou řepu škrabkou na brambory - syrovou! Potom ji nastrouháme na struhadle na nudličky. Nakrájíme na nudličky cibuli, nejlépe taky červenou. Vše postupně natlačíme do čtyřlitrové sklenice a prokládáme feferonkou. Kdo nemá rád ostré, nemusí dávat. Můžeme přidat kopr. Jemně prosypáváme solí. Stačí asi 60 - 70 g na 3 kila řepy. Po naplnění dolijeme vodou, zatížíme, sklenici přikryjeme látkou a necháme kvasit při pokojové teplotě asi 4 - 6 týdnů, stejně jako zelí. Potom přesuneme do chladnější místnosti nebo lze i zavařit do sklenic na cca 10 minut - 0,7 l. Mléčně kvašenou červenou řepu podle chuti postupně konzumujeme.
user-icon

autor radvanek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mléčně kvašená červená řepa

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena