Dostali jste chuť na tradiční českou zmrzlinu? Tady je recept, jak ji vyrobit.
Hodnocení
4.5
/ 5 (132x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
14x
Ingredience
Ostatní
Cukr moučka100 g
Zakysaná smetana250 ml
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Měkký tvaroh250 g
Postup přípravy
V míse rozmícháme tvaroh s kysanou smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Vše dobře promícháme a dáme do kelímků. Zmrazíme a hotovou zmrzlinu podáváme jako sladkou pochoutku při nejrůznějších příležitostech.
Vařil jsem po prví a povedla se mi dal jsem ochutnat dětem a chutnalo
Eli
formičky
Koupila jsem si formičky na nanuk a dávám hmotu do nich. Je sice taky hodně ztuhlá, ale po chvíli se dá lízat jako nanuk. Mám ráda různé příchutě, přidávám rozmixované ovoce, nebo trochu citronové šťávy, případně kousek nastrouhané čokolády.
španělka
Vynikající!
Dělala jsem ji už podruhé, jen tak do většího hrnku. Teď jsem každou vrstvu prosypala Grankem. Dala by se dělat i do nějakých menších mističek a po zatuhnutí polít čokoládovou polevou.
Je trošičku nakyslá, ale to k Míšovi patří.
Jinak samozřejmě v mrazáku ztuhne na kost, ale stačí ji nechat 15 minut odstát, a už se může oškrabovat... Mňam!
kejki
Re:
To chce zmrzlinový strojek, stačí i nástavec na starou ETU a zmrzlina bude nadýchaná.
ina.krainerova
smetana
Já dávám ušlehanou šlehačku Rama.Je to nadýchaně a není to kyselé.
Zajímavé komentáře
vařič
formičky
Vynikající!
Re:
smetana