Míša řez s malinami

Recept na vynikající míša řezy, kterým dodají ten pravý šmrnc maliny.


4.789x
45 min
13×

Ingredience

krém

150 gcukr
250 gmáslo
500 gtvaroh

těsto

6 lžiccukr
6 ksvejce
3 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
6 lžicpolohrubá mouka
2 lžícerostlinný olej

poleva

25 gmáslo
120 gčokoláda na vaření

podle potřeby

maliny

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, můžeme použít i dortovou formu. Korpus na míša řezy pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 25 minut. Zda je korpus upečený, zkoušíme klasicky špejlí. Upečený korpus necháme vychladnout. Dále si připravíme krém. Tvaroh vyšleháme s máslem a cukrem do hladké hmoty. Másla není opravdu moc, také jsem se toho bála, ale je to dostačující. Tvaroh doporučuji klasický v kostce, ne vaničku. Korpus natřeme vyšlehaným krémem. Když je korpus natřený krémem, vezmeme připravené maliny. Mohou být i mražené, ale čerstvé jsou čerstvé. Jednu malinu po druhé zamáčkneme do krému a uhladíme, aby se vytvořil rovnoměrný povrch, na který může přijít poleva. Na polevu si ve vodní lázni rozehřejeme máslo, nalámeme do něj čokoládu a mícháme až vznikne hladká hmota. Pokud je čokoláda příliš tuhá přidáme trochu mléka či vody. Připravenou polevou potřeme krém s malinami. Řezy pak dáme odležet do ledničky, aby se mohly propojit chutě a ztuhla čokoláda. Míša řez s malinami nakrájíme a servírujeme. Případně můžeme ještě na povrchu ozdobit tvarohem a malinami.


Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny


Koncem června a začátkem prázdnin dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.


Sklízíme


Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol


Toto drobné, sladké ovoce patří mezi jedno z mála, které ještě roste ve volné přírodě a díky němuž si můžeme dopřát lahodné občerstvení třeba při procházkách lesem.


Proč


Sladký tip na víkend: Upečte si Míša řezy bez lepku a vajec krok za krokem


Celiakie a jiné potravinové alergie jsou v současnosti velmi časté. Proto si dnes připravíme krok za krokem recept na oblíbené Míša řezy právě pro alergiky. Avšak chutnají stejně dobře jako ty "nedietní".


Sladký

user-icon

autor Romulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Míša řez s malinami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.