Minutková vepřová játra s rajčaty

Rychlý a snadný recept na přípravu minutkových vepřových jater s rajčatovou přílohou. Hlavní chod nejlépe chutná s bramborovými hranolky.


4.58x
35 min

Postup přípravy

Vepřová játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčata nakrájíme na menší kousky a bylinky jemně nasekáme.

Plátky jater zlehka naklepeme a obalíme v hladké mouce. Potom je na horkém oleji opékáme z každé strany 3 - 4 minuty tak, aby byla uvnitř růžová. Opečená játra ještě na pánvi osolíme, opepříme, pak je vyjmeme z výpeku a uchováme na teple.

K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli s česnekem. Do cibulové směsi vmícháme rajčatové pyré a nakrájená rajčata. Vše podlijeme malým množstvím vývaru, krátce podusíme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Dobu dušení přizpůsobíme velikosti čerstvých rajčat. Nesmí se rozvařit.

Minutková vepřová játra rozdělíme na porce, obložíme podušenými rajčaty a ozdobíme nasekanou petrželkou. Jako přílohu zvolíme brambory připravené na oblíbený způsob.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minutková vepřová játra s rajčaty

Zpět na recept