Hovězí maso nakrájíme na steaky, pěstí je poklepeme a zlehka opepříme.
Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na jemno, můžeme i nastrouhat nahrubo.
Slaninu nakrájíme na kostky. Nakrájenou slaninu vypečeme v menším kastrolu.
Do kastrolu vhodíme máslo a necháme rozvonět koření.
Přidáme zeleninu a orestujeme dozlatova. Dále přidáme citron a cukr a necháme zasmahnout.
Následně přidáme hořčici a opět zarestujeme, poté podlijeme bílým vínem a necháme dusit. Můžeme podlít i trochou vody. Dušení nám zabere cca 15 minut.
Poté vyjmeme koření a směs rozmixujeme ponorným mixérem, nemusí být úplně do jemna.
Do rozmixované směsi přilijeme smetanu a nechápe přejít varem. Smetanu můžeme přilít již v průběhu mixování, aby se nám to dělalo lépe. Případně necháme zredukovat na požadovanou hustotu, měla by vzniknout hustší kaše.
Pánev si rozpálíme, vhodíme na ni tymián a slaninu. Po minutce přidáme steaky a opékáme podle přání a na závěr osolíme.
Minutkovou svíčkovou servírujeme s bramborovým knedlíkem nebo noky a ozdobené brusinkami, plátky citronu a šlehačkou.