Zeleniny (mrkev, petržel, květák, brokolice, kedlubna)200 g
Postup přípravy
Cibuli, česnek a ostatní zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme a zeleninu nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
V hrnci nasucho orestujeme slaninu. Přidáme cibuli a zeleninu a vše krátce orestujeme. Základ zalijeme vodou, přidáme bujonovou kostku a nalámeme do polévky špagety. Nakonec přidáme česnek a protlak. Vše vaříme asi 20 minut.
Mezitím si nastrouháme sýr.
Polévku podle potřeby dochutíme a před podáváním posypeme zelenou petrželkou a na každou porci zdobíme trochou strouhaného sýru.
Do minestrone ať už po česku nebo jinak spaghetti opravdu nepatří. Když uř tam chcete dá t pastu tak se dávají risoni nebo gobetti, stortarelli, gramigna, conchiglie apod., případně rýže...
Icee3
výborné
Dávám jako zeleninu jen cuketu a rajčátka, na konci trošku přikyselím octem. A je to výborné! :)
jiri zemlicka
nene
nene, ani v původní polévce nebyla rajčata, protože rajčata přišla do Evropy až po delší době v 16-17. století z Ameriky a polévka je starší ;)