Mexický fazolový nákyp

Recept na nákyp z fazolí, zeleniny a smetany.


4.34x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
100 mlsmetana
1 ksceler
1 kspórek
15 dkgementál
2 ksmrkev
3 konzervyčervené fazole
0.3 lzeleninový vývar nebo voda
1 lžičkasušený tymián

podle potřeby

olej
máslo na vymazání
pažitka na posypání

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Fazole vyklopíme z plechovky a necháme na cedníku okapat. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme pórek, mrkev a celer a vše pár minut restujeme. Ke směsi přidáme fazole, vývar a smetanu a provaříme zhruba 5 minut. Nakonec dochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem. Vymažeme zapékací mísu máslem a přendáme do ní zeleninovou směs. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut, poté nákyp servírujeme na talíř, nezapomeneme posypat nasekanou pažitkou.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mexický fazolový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena