Mexické placky se sýrem a špenátem

Výborné vegetariánské jídlo z mexické kuchyně. Placky mají říz díky pálivým feferonkám. V Mexiku se tento pokrm nazývá Quesadillas.


2.91008x
45 min
1×

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme rozmražený listový salát a prohřejeme až se začne vařit. Opatrně přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a necháme provařit, dokud nám smetana nezhoustne. Hotový špenát odstavíme. Na velikou rozpálenou pánev položíme tortillu a posypeme ji vrstvou strouhaného sýra. Na něj naklademe listový špenát a na nudličky nakrájené chilli papričky. Když se sýr začne rozpouštět, tortilly přehneme na polovinu. Můžeme je z obou stran opéct, aby se náplň prohřála. Pokud jich připravujeme více, můžeme je prohřát v mikrovlnce nebo v troubě. Podáváme se salsou nebo kysanou smetanou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické placky se sýrem a špenátem

Zpět na recept