Mexické enchiladas

Spousta dušené zeleniny zapečené v tortille zalité tomatovou omáčkou a posypané sýrem.


4.114x
75 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 kspórek
2 ksmrkev
1 kschilli paprička
1 ksčervená paprika
50 mlzeleninový vývar
1 plechovkasterilovaná kukuřice
200 gčerstvý špenát

omáčka

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
6 ksrajče
2 ksšalotka
200-250 mlzeleninový vývar
3 lžícerajský protlak

podle potřeby

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

100 gsýr na strouhání

příloha

4 kspšeničná tortilla

Postup přípravy

Špenát spaříme vřelou vodou, zchladíme, vymačkáme přebytečnou vodu a překrájíme. Mrkev nakrájíme na nudličky a pórek na kolečka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na silnější proužky. Nakládanou kukuřici scedíme a rozpůlíme. Rozpálíme olej a zeleninu 3 - 4 minuty restujeme. Vmícháme utřený česnek, sekanou chilli papričku, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a krátce podusíme. Nakonec vmícháme špenát a prohřejeme. Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Pak vmícháme protlak, krátce podusíme a přilijeme vývar. Přidáme na kousky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, prolisovaný česnek a omáčku vaříme 20 minut, aby se vydusila asi na polovinu objemu. Necháme chvilku vychladnout, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme. Do středu každé tortily rozdělíme zeleninovou směs, zavineme ji a vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme tomatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme 20 minut při 180°C. Mexické enchiladas podáváme horké na listu salátu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické enchiladas

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena