Mexické enchiladas

Spousta dušené zeleniny zapečené v tortille zalité tomatovou omáčkou a posypané sýrem.


4.114x
75 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 kspórek
2 ksmrkev
1 kschilli paprička
1 ksčervená paprika
50 mlzeleninový vývar
1 plechovkasterilovaná kukuřice
200 gčerstvý špenát

omáčka

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
6 ksrajče
2 ksšalotka
200-250 mlzeleninový vývar
3 lžícerajský protlak

podle potřeby

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

100 gsýr na strouhání

příloha

4 kspšeničná tortilla

Postup přípravy

Špenát spaříme vřelou vodou, zchladíme, vymačkáme přebytečnou vodu a překrájíme. Mrkev nakrájíme na nudličky a pórek na kolečka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na silnější proužky. Nakládanou kukuřici scedíme a rozpůlíme.

Rozpálíme olej a zeleninu 3 - 4 minuty restujeme. Vmícháme utřený česnek, sekanou chilli papričku, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a krátce podusíme. Nakonec vmícháme špenát a prohřejeme.

Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Pak vmícháme protlak, krátce podusíme a přilijeme vývar. Přidáme na kousky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, prolisovaný česnek a omáčku vaříme 20 minut, aby se vydusila asi na polovinu objemu. Necháme chvilku vychladnout, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme.

Do středu každé tortily rozdělíme zeleninovou směs, zavineme ji a vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme tomatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme 20 minut při 180°C.

Mexické enchiladas podáváme horké na listu salátu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické enchiladas

Zpět na recept