Mexická rýže 2

Zajímavá sladce ostrá chuť mexické rýže.


3.9133x
60 min

Postup přípravy

Rýži důkladně propereme a osušíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Chilli papričky stranou nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji, až zrůžoví. Pak přidáme rozinky, šafrán a zalijeme hrnkem vody. Rýži povaříme, ale nesmí být úplně měkká až rozvařená.

V pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli, česnek a maso a smažíme, než maso zrůžoví. Pak přidáme zbytek koření. Stranou si rozehřejeme polévkovou lžíci oleje a osmažíme na ní papričky. Přidáme je k masu spolu s rajčaty a směs osolíme. Pokud je třeba, podlijeme ji trochou vody a dusíme.

Troubu rozehřejeme na maximum. Zapékací misku vymažeme. Rýži smícháme s masovou směsí, vyložíme jí zapékací misku a vše obložíme slaninou. Mexickou rýži vložíme do trouby a zprudka zapečeme.

Zapečenou mexickou rýži servírujeme na talíře a ihned podáváme.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická rýže 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická