Meruňkový páj

Recept na elegantní a velmi chutnou dobrotu s meruňkami.


4.69x
60 min

Postup přípravy

V míse smícháme tuk na pečení (nakrájený na kousky), hladkou mouku, cukr, sůl, mléko, žloutky a vypracujeme na hladké těsto. Na talířku přikryjeme těsto fólií a necháme odpočívat 30 minut v chladu. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Z větší části těsta vyválíme na pomoučněném válu kruhový plát a vložíme do formy tak, abychom vytvořili vyvýšené okraje. Na těsto položíme půlky meruněk řezem dolů a posypeme vanilkovým cukrem.

Ze zbylého těsta vyválíme opět kruh a položíme na meruňky. Přitisknutím spojíme okraje horní a spodní placky těsta. Vrchní část koláče propícháme vidličkou a potřeme zbylými bílky.

Takto připravený meruňkový páj pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

Meruňkový páj podáváme studený jako vynikající dezert.
user-icon

autor Mdaisy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Meruňkový páj

Zpět na recept